Kennislokaal
Kennislokaal

In ons kennislokaal komen belangrijke onderwerpen omtrent het huwelijk en het leven met elkaar aan bod. Tijdens Trouwidee kun je allerlei leuke sessies bijwonen. Op deze pagina vind je een actueel overzicht van de sessies die we aanbieden! Zodra het programma definitief is, wordt deze hier ook geplaatst. 

Het is niet mogelijk om je vooraf op te geven voor de kennissessies. Er is echter wel een beperkte capaciteit per sessie, dus zorg dat je op tijd bent als je één van deze kennissessies graag wilt bijwonen. 

Naast kennissessies bieden we ook hele leuke en interactieve workshops aan. Het overzicht van de workshops vind je hier!

Kennissessies

Help! Hoe gaan we onze bruiloft plannen? -Paper planes

Het kan voelen als een roze wolk, net verloofd, iedereen om je heen is blij en dan komt het moment daar. Jullie gaan dé bruiloft plannen waar jullie van dromen. Je begint met oriënteren en komt er al snel achter; er is enorm veel keus! Waar gaan we beginnen? Hoe pakken we dit aan? Deze vragen beantwoord ik graag!

Van Goudkorrel tot droomring
-Juwelier Reijersen van Buuren

Tijdens deze kennissessie leer je alles over de trouwring: van symboliek tot geschiedenis. Wat betekent een trouwring nou precies en waar komt het vandaan? Juwelier Reijersen van Buuren neemt jullie mee langs de belangrijkste punten bij het kiezen van de trouwringen.

Ga relaxed je bruidsshoot in!
-Heikoop Bruiloftsfilms

Je grote dag is dan eindelijk daar! Daar wil je natuurlijk mooie foto's van, dus er staat vast een bruidsshoot op de planning. Maar hoe zorg je nou voor die leuke foto, waar jullie allebei goed opstaan? Waar tover je die ontspannen lach vandaan? En bovenal: hoe zorg je dat je ervan geniet? Dat leer je tijdens deze kennissessie van Heikoop Bruiloftsfilms.

In 10 stappen een perfecte bruiloft
-Vier Je Geluk

Het plannen van je bruiloft is geen gemakkelijke taak. Het vergt veel aandacht, tijd, kennis en een scherp oog voor detail. Gerina van Gelder- van Raaij is weddingplanner, het gezicht achter Vier Je Geluk. Zij houdt van de liefde en helpt graag ieder stel met het verwezenlijken van hun droomhuwelijk. Tijdens deze kennissessie neemt zij je mee in de wondere wereld van de weddingplanners. Hoe organiseer je jouw perfecte bruiloft in 10 stappen?

Huwelijkse voorwaarden & financiën -De financieel raadgever

Financieel verstandige keuzes maken begint al bij het maken van afspraken vóór het huwelijk. Sinds 1 januari 2018 worden huwelijken standaard op een nieuwe wijze vastgelegd. De algehele gemeenschap van goederen is veranderd in een beperkte huwelijksgemeenschap. Door deze wijziging ontstaan er vanzelf vragen die een antwoord verdienen. In deze kennissessie krijg je kort en praktisch inzicht: welke huwelijkse afspraken zijn er te maken en welke passen het beste bij jullie?

Scroll naar top